Interview Gerben de VriesGerben de Vries rekent graag aan uitdagende constructies en projecten
  
Gerben de Vries is opgegroeid in een aannemersgezin en na bouwkundige opleidingen aan de Hanzehogeschool Groningen en TU Delft als constructeur voor ingenieursbureaus gaan werken. Sinds 2014 rekent hij aan de invloeden van aardbevingen op woningen en utiliteitsgebouwen in zijn directe woonomgeving. “Jeroen Kon van Nobleo Bouw & Infra vroeg mij via LinkedIn of ik interesse had in een kennismaking en vervolgens mee te werken aan een project voor de NAM. Omdat het project mij een leerzame technische uitdaging leek, heb ik daar snel ja op gezegd.”
 
Kennis en ervaring toevoegen
“Voordat Nobleo mij benaderde had ik bij een ander ingenieursbureau al tevergeefs geprobeerd betrokken te raken bij het aardbevingsonderzoek in deze regio. Misschien is dat opgevallen, want dit project past perfect bij mijn persoonlijke ambitie. Omdat ik al vroeg aan het team ben toegevoegd, zijn we hier met vier Nobleanen en aardbevingsexperts van Arup uit verschillende landen een nieuw wiel aan het uitvinden. Daar voegen wij waardevolle kennis en ervaring aan toe, over hoe we hier met spouwmuren en bakstenen bouwen, funderen en detailleren.”      
 
Gebouwen veiliger maken
“Het leukste van mijn werk vind ik hoe wij met de integrale kennis van een internationaal team oplossingen kunnen bedenken en berekenen om gebouwen veiliger te maken. Waaronder de contacten met Arup-collega’s in Italië en San Francisco en praktijktesten van aardbevings-invloeden op modelwoningen, om onze rekenmodellen nauwkeuriger te maken. Gebouwen kun je op verschillende manieren veiliger maken: met onzichtbare constructieve versterkingen, het vastzetten van binnenwanden, of een compleet nieuwe constructief systeem.”         
 
Positief verrast                                    
“Tijdens mijn kennismaking met Nobleo spraken de uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden, persoonlijke coaching en het betrekken van iedereen bij het bedrijfsbeleid mij erg aan. Alleen leek dat tegelijkertijd te mooi. Als ik nu terugkijk hebben ze mij positief verrast. Zo ben ik bijvoorbeeld door het ontwikkelen van soft skills sterker in mijn schoenen komen te staan en leer ik veel van mijn coach, interne cursussen en enthousiaste collega’s. Wat het werk betreft, wil ik voorlopig blijven ontwerpen en rekenen aan uitdagende constructies en projecten.”