Interview met Chris Hattink

Ha Chris, wat leuk dat je even de tijd neemt voor een interview! Laten we maar gelijk van start gaan.Vertel eens wat over jezelf: wie ben je, wat doe je, hoe lang werk je al bij Nobleo Bouw & Infra en met welk project ben je momenteel bezig?

“Ik werk sinds maart 2017 bij Nobleo Bouw & Infra. Ik ben sinds een jaar of acht staalconstructeur. In deze rol maak ik ontwerpen en berekeningen en schrijf ik adviezen omtrent staalconstructies. Ik ben recent betrokken geweest bij een adviestraject voor de sloop van de oude Botlekbrug. Deze brug wordt niet meer gebruikt nu er een nieuwe brug ligt. Het slopen moet wel veilig gebeuren. Daar komen uitdagingen bij kijken die we onder andere met berekeningen kunnen oplossen. Zo bepaal ik bijvoorbeeld op welke plek de brug kan worden vastgepakt bij het hijsen. Inmiddels zet ik mijn expertise en creativiteit in op de tender BaHo voor de combinatie Veenix.”

Passie is een belangrijke kernwaarde voor Nobleo, waar ligt jouw passie in je werk en waar ligt jouw passie in je privé sferen?

“Mijn passie binnen mijn werk is het creatieve deel: het verzinnen van oplossingen voor het probleem. Op basis van berekeningen en mijn ervaring voorspel ik wat haalbare oplossingen zijn. Soms is het direct duidelijk wat de oplossing is, soms is er wat rekenwerk nodig. De uiteindelijke keuze wordt in overleg met de klant en andere partijen gemaakt."

“In mijn vrije tijd heb ik een passie voor sportklimmen. Klim
men staat ook in het teken van oplossingsgerichtheid. Het is een combinatie van kracht, techniek en inzicht, met alleen jezelf als tegenstander. Je bent continu bezig om de efficiëntste oplossing te vinden en die uit te voeren. Door moeilijkere routes te kunnen beklimmen word je uitgedaagd slim te denken en sterker te worden. De overlap met m’n werk is duidelijk: als je merkt dat een bepaalde oplossing niet het gewenste resultaat geeft of niet de efficiëntste is, bedenk je wat anders. 

‘’In vergelijking met een jaar of 10 geleden ben ik momenteel niet zo veel meer bezig met sportklimmen. Toen ging al mijn vrije tijd er aan op. Nu heb ik een vrouw en een zoon van 3. Ik hoop dat bij hem de passie voor sportklimmen overslaat en dat we later samen kunnen gaan klimmen. Ik leer hem graag alles over de techniek en de mentaliteit erachter.”


Mooi om te horen, Chris. Wat vind jij vooruitstrevend aan Nobleo Bouw & Infra en hoe draag jij daar aan bij? 

“Ik vind Nobleo erg vooruitstrevend in de ontwikkeling van medewerkers en hoe zij daar een actieve rol in neemt. Dat is ook mijn voornaamste reden om voor Nobleo te kiezen. Ik wil mezelf steeds verbeteren. Moeilijkere routes klimmen, complexere projecten doen en efficiëntere oplossingen aandragen samen met collega’s.” 

Dat is gelijk een mooi bruggetje naar de laatste vraag. De missie van Nobleo Bouw & Infra is niet de verwachtingen waarmaken maar overtreffen, als je nu terug kijkt, heeft Nobleo Bouw & Infra deze verwachtingen voor jou overtroffen? Zo ja, waarom?

‘’Wat Nobleo voor mij aan verwachtingen echt heeft overtroffen is collegialiteit, de sfeer en de bedrijfscultuur die er heerst. Ondanks dat we allemaal op andere projecten door het hele land verspreid zitten, weten we elkaar te vinden. Via de app of op kantoor, de Nobleanen staan voor je klaar.”

Nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit interview? Bekijk onze vacatures hier