Opleidingen

Talenten en kansen optimaal benutten
Bij Nobleo Bouw & Infra verwachten wij van iedereen dat ze hun eigen talenten en kansen optimaal benutten. Als je wilt werken aan technisch uitdagende en innovatieve bouw- en infrastructuurprojecten, is het nodig de lat steeds hoger te leggen. Maar ook open te staan voor constructieve feedback van zowel je persoonlijke coach als vakcollega’s.
 
Zelfontwikkelde interne opleidingen
Om je kennis en ervaring zowel te verbreden als te verdiepen, ontwikkelen en organiseren wij regelmatig interne opleidingen. Zoals op het gebied van wegontwerpen met MX en InfraWorks, BIMmen met Revit en NavisWorks, herberekenen van beton- en staalconstructies en sociale vaardigheden die belangrijk zijn voor effectiever samenwerken in projecten.

Cursusmodules wegontwerp

Nobleo Bouw & Infra biedt in samenwerking met DTV Consultants de unieke Post-hbo opleiding Ontwerp Hoofdwegen aan. Deze opleiding op hbo niveau bestaat uit twee modules die los te volgen zijn:
  • Ontwerp hoofdwegen
  • Ontwerpen met MX
De opleiding is gericht op het in de praktijk brengen van de ontwerprichtlijnen. Ontwerpen conform richtlijnen is “makkelijk”, maar wat is de achterliggende gedachte van de betreffende richtlijn? Waarom zijn bepaalde keuzes gemaakt en nog belangrijker, als je wilt afwijken… waar moet dan op worden gelet?

De rode draad in de opleiding zijn de opeenvolgende stappen in het ontwerpproces. Van het verzamelen en bundelen van informatie tot het bouwen van het alignement en het opzetten van dwarsprofielen tot het verifiëren en valideren  van de gestelde eisen aan het ontwerp en het onderbouwen van de ontwerpkeuzes.
De opleiding is klassikaal. U gaat zelf aan de slag met zelfstudie en praktijkgerichte opdrachten. Tijdens de lesdagen behandelt de docent de theorie, voor een groot deel aan de hand van praktijkvoorbeelden en opdrachten. De studiebelasting is gemiddeld 6 uur per week (naast het volgen van de lessen). U sluit de lesblokken af met een individuele- of groepsopdracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Kon via jeroen.kon@nobleo.nl of:
  • Klik hier voor de cursus Ontwerp hoofdwegen