Post-HBO opleiding: Ontwerp hoofdwegen

Post-HBO opleiding: Ontwerp hoofdwegen
Nobleo Bouw & Infra biedt in samenwerking met DTV Consultants de unieke Post-HBO opleiding Ontwerp hoofdwegen aan. Deze opleiding op HBO niveau bestaat uit twee modules die los te volgen zijn:

  • Ontwerp hoofdwegen
  • Ontwerpen met MX

De opleiding is gericht op het in de praktijk brengen van de ontwerprichtlijnen. Ontwerpen conform richtlijnen is “makkelijk”, maar wat is de achterliggende gedachte van de betreffende richtlijn? Waarom zijn bepaalde keuzes gemaakt en nog belangrijker, als je wilt afwijken… waar moet dan op worden gelet?
     De rode draad in de opleiding zijn de opeenvolgende stappen in het ontwerpproces. Van het verzamelen en bundelen van informatie tot het bouwen van het alignement en het opzetten van dwarsprofielen tot het verifiëren en valideren van de gestelde eisen aan het ontwerp en het onderbouwen van de ontwerpkeuzes.
     De opleiding is klassikaal. U gaat zelf aan de slag met zelfstudie en praktijkgerichte opdrachten. Tijdens de lesdagen behandelt de docent de theorie, voor een groot deel aan de hand van praktijkvoorbeelden en opdrachten. De studiebelasting is gemiddeld 6 uur per week (naast het volgen van de lessen). U sluit de lesblokken af met een individuele- of groepsopdracht.
     Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Kon via 
jeroen.kon@nobleo.nl of:

  • Klik hier voor de cursus Ontwerp hoofdwegen