SAAone

Opdrachtgever: SAAone EPCM bouwcombinatie V.O.F.
Afdeling: Wegontwerp
Aanneemsom: € 1 miljard (excl. 25 jaar onderhoud)
Doorlooptijd: 30 jaar (realisatie circa 5 jaar + 25 jaar beheer & onderhoud)

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert het consortium SAAone het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef. SAAone is een samenwerking tussen VolkerWessels, Boskalis, HOCHTIEF en DIF. Het project is een onderdeel van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). De start van de realisatie staat gepland voor 2014.

De weguitbreiding van de A1/A6 vindt plaats over een afstand van 20 kilometer. Zo krijgen de A1 en de A6 tussen knooppunt Diemen en de Hollandse Brug beiden 2x5 rijstroken. De A6 krijgt vanaf de Hollandse Brug tot en met de Hoge Ring bij Almere 4x2 rijstroken. Op het gehele traject A1/A6 komt een wisselbaan van twee rijstroken. Daarnaast komt er o.a. het breedste aquaduct van Europa onder de Vecht door te lopen bij Muiden en wordt knooppunt Muiderberg aangepast en voorzien van één van de langste stalen spoorbruggen zonder tussensteunpunten.

Meerwaarde aangeboden middels:

  • Nobleo verzorgt de aansturing en uitwerking van het integrale faseringsontwerp voor het gehele traject A1/A6 van zowel het HWN als OWN;
  • Opzetten van en invulling geven in het V&V proces voor het faseringsontwerp;
  • Nobleo ondersteund in de specialistische uitwerking van het wegontwerp van een draagkrachtige rijloper voor het overrijden van een 8 mln. zware spoorbrug over de A1.